måndag 16 januari 2012

Välkommen till KF Gastric


KF Gastric är en förening som ska finnas till för personer som har genomgått en Gastric By Pass-operation, går I   väntans tider eller har tankar och funderingar kring  operationen . Här skall man kunna träffas och utbyta erfarenheter , ge tips och råd, men samtidigt kunna känna stöd och gemenskap. Hit är även anhöriga välkomna , för det är ju  även en omställning för dem. Det kommer arrangeras föreläsningar , trivselkvällar med olika teman m.m.  Har ni förslag på vad som skulle kunna ingå i föreningens program så är ni mer än välkomna att delge oss detta. Föreningen drivs av personer som själva har genomgått operationen. Så det behövs inga förklaringar eller svepskäl . Vi förstår!!!!

Att genomgå en Gastric By Pass –operation är en stor förändring.  Man tar ett livsavgörande beslut om sin framtid.  Man har tagit till sig att man behöver hjälp . Och det är en styrka i sig.Många anser att denna operationen är den lättaste vägen ut och att vi som gör den är lata och rädda för att röra på oss, den som tror det har totalt fel .

Hade man kunnat ta sig ur överviktens grepp på egen väg , så är det nog många som hade gjort det. Men vi som har gjort den , kan sträcka på oss och säga att vi vågade göra nåt åt det. Och att vi vågade be om hjälp.
Deltagandet i KF Gastric är och skall bygga på frivillighet. Men man ska samtidigt veta att här finns stödet och gemenskapen. För vi ska inte sluta leva för att vi har gjort denna operationen. Och man behöver stödet 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar